Det gode forældresamarbejde er vigtigt for os i Himmelbuen. Her går vi i dialog med forældrene om, hvordan vi oplever barnet, og ligeledes hvordan forældrene oplever barnet har det i Himmelbuen - og hvad vi sammen fremadrettet skal have fokus på. Vi har en meget aktiv forældregruppe, og alle støtter op om vores fælles mål om at udvikle modige, nysgerrige og kærlige børn.
En fortælling fra en forælder:
"Som forælder i Himmelbuen i mere end fem år, og som medlem af forældrerådet i samme fem år, har jeg altid følt mig tryg ved at aflevere mine børn. Jeg har oplevet en personalegruppe, der har været åbne og lette at danne relation til. Det er klart at jeg selv har gjort en indsats for at danne en relation, men jeg har altid følt de har været imødekommende, venlige og forstående".
Aula
Aula er vores primære kommunikationskanal og en vigtig del af samarbejdet med jer. Det er her, at I tjekker jeres barn ind og ud, og hvor I indmelder sygdom og ferie. Det er vigtigt, at I husker dette, så vi altid ved, hvor mange børn vi bliver - det gør det nemlig meget nemmere for os at planlægge nogle gode dage for de børn, som er i huset.
Det er også på Aula, at vi deler praktiske informationer, og hvor I kan skrive beskeder til os. Derudover deler vi dagligt billeder og dagbøger fra vores hverdag, så I kan følge med i, hvad jeres barn laver hos os.
Vores madmor bruger ligeledes Aula til at lægge ugens madplan op og ofte også billeder af maden.
Forældresamtaler og forældremøder
I løbet af den tid jeres barn går i vuggestue og børnehave, har vi forskellige samtaler om jeres barns trivsel og udvikling. Cirka tre måneder efter opstart, bliver I inviteret til et statusmøde, hvor vi taler om, hvordan den første tid i enten vuggestue eller børnehave er gået for jeres barn. Vi tager også løbende samtaler ud fra jeres og barnets behov, og vi er altid i tæt dialog med forældrene.
Vi tilbyder også en kort samtale, hvis der er familieforhold der ændres. Det gør vi for at få oplysninger om, hvad vi eventuelt skal gøre anderledes, end vi plejer. Derudover er vi altid klar til en kort garderobesnak eller et længere møde - hellere et for meget end et for lidt.
Vi sprogvurderer barnet, når det er tre, fire og fem år. Vi har særligt fokus på sprog hos os og sætter aktivt ind, hvis vi oplever, der skulle være rum for forbedring. Desuden holder vi overgangsmøder både ved overgang til børnehave og skole, hvor vi snakker med jer om overgangen og gør jer klar til at støtte jeres barn bedst muligt.
Der afholdes et årligt forældremøde i efteråret, hvor man kan melde sig som repræsentant til forældrerådet og bestyrelsen. Herudover har vi forældrekaffe arrangementer, hvor vi ynder at lave en aktivitet sammen - vi har før lavet sæbebobler i store bassiner og andet sjovt. Desuden har vi vores årlige arbejdsdag i foråret, hvor vi mødes om at reparere og lave andet forefaldende arbejde, mens børnene leger på legepladsen.
Forældreråd
I forældrerådet er du med til at diskutere og definere de værdier, som ligger til grund for den pædagogik, der præger de konkrete aktiviteter, som børnene og de voksne er sammen om i Himmelbuen. Du har derfor mulighed for at præge institutionen på mange niveauer. Du kommer tæt på dagligdagen i Himmelbuen og lærer medarbejderne og de andre forældre at kende.
Forældrerådet er sammensat af forældrerepræsentanter, medarbejderrepræsentanter og den pædagogiske leder. Alle kan melde sig til forældrerådet en gang årligt på et forældremøde for hele institutionen. Hvis du er interesseret i at deltage i forældrerådsarbejdet, kan du kontakte vores pædagogiske leder og høre mere.
Forældrebestyrelse
I Københavns Kommune er alle dagtilbud organiseret i klynger, og hver klynge har en forældrebestyrelse. Forældrebestyrelsen fastsætter principper for klyngens arbejde og for samarbejdet mellem institutionen og hjemmet. Forældrebestyrelsen består af forældrerepræsentanter fra alle enheder i klyngen, personalerepræsentanter og klyngelederen.
Forældrerepræsentanten bliver valgt blandt institutionens forældre og er altid automatisk en del af forældrerådet også. Forældrebestyrelsen holder møder fire-seks gange om året.
Læs mere om forældreindflydelse på Københavns Kommunes hjemmeside.