Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad og måltider

I Himmelbuen har vi et stort, åbent køkken, der hver dag laver lækker, økologisk og varieret mad til børnene. Vi tilbyder morgenmad, formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad.

Maden er en vigtig del af alle vores aktiviteter, og vores seje køkkendame laver ofte måltiderne som supplement til vores temaarbejde, så måltidet både bliver sjovt og lærerigt. Det kan for eksempel være, at al maden er rød en dag, hvor vi har farvetema - selv vandet får en dråbe naturlig farve. 

Vi spiser kød i et begrænset omfang, og alt vores kød er halalslagtet. Vi har i stedet fokus på at få masser af grønt og bælgfrugter på tallerkenen. Vi sender madplan ud hver uge via Aula, og vores køkkendame er også god til at tage billeder af maden og sende ud. Vi tilbyder alternative diæter med udgangspunkt i lægeerklæringer ved allergimæssige behov.

Det pædagogiske måltid

Måltidet er et vigtigt samlingspunkt i løbet af dagen og et vigtigt værktøj i det pædagogiske arbejde både, når det handler om madmod og selvhjulpenhed, og når vi arbejder med vores temaer. Vores åbne køkken er med til at stimulere børnenes nysgerrighed og gør, at de hele tiden har mulighed for at følge med i tilberedning og kan dufte, se og smage, når de kommer forbi i løbet af dagen. 

Det at spise sammen og være sammen om maden opfordrer børn til at smage på maden og være nysgerrige på ingredienser og smage. I Himmelbuen er børnene aktivt med i måltidet fra start, og både vuggestue og børnehave er med til at dække bord, klargøre madvognen og rydde op efter måltidet ved at skrabe rester i biospand og gøre rent. 

Vi spiser altid i mindre grupper, så den voksne har mulighed for at være nærværende overfor det enkelte barn og styre samtalen,  som altid er forankret i den mad, vi spiser. Hver stue har sine egne små ritualer omkring måltidet som eksempelvis at synge den samme sang inden frokost, og i børnehaven præsenterer børnene menuen på skift.

Sukkerpolitik 

Vi har en sukkerpolitik, der overordnet sigter mod at begrænse tilsat sukker og sukkersødede fødevarer i institutionen til daglig. Der gøres undtagelse ved særlige lejligheder som fastelavn, afslutning for kommende skolebørn og jul. 

Vi elsker at fejre fødselsdage hos os og synes det er hyggeligt, at børnene har lidt med at dele ud. Her opfordrer vi til, at det er sundere alternativer så som figenstænger, frugt eller boller.